ETIP Wind: Workshop i Bryssel 3 juni

Hej alla medlemmar i Påverkansplattformen,

På vind-sidan kan vi konstatera att ETIP Wind (European Technology & Innovation Platform on Wind Energy) har kommit igång!

Det är uppföljaren till tidigare TP Wind. Både ”steering group” och ”advisory group” präglas av industrin och koordinationen/sekretariatet ligger hos branschorganisationen Wind Europe (tidigare EWEA). Från lanseringen finns presentation och meeting minutes att läsa.

Följande är aktuellt:

  1. ETIP Wind bjuder fredagen den 3:e juni 2016 in till Bryssel med underrubrik: “Scope: Provide input into H2020 work programme on secure, clean and efficient energy.”

Det är en öppen workshop, så här har vi chansen att delta med en eller flera företrädare på plats för att påverka. Därför undrar jag: vem/vilka har tid och möjlighet att åka till Bryssel?

Vi borde ta chansen att lyfta punkterna som utarbetats i agendan och som vi nyligen har sammanställt i vår feedback till den svenska referensgruppen för H2020.

2. Sedan 28/4 finns en ”Online R&I survey” på ETIP Wind tillgänglig, två delar för onshore respektive offshore.För att utnyttja vår gruppering kan det vara bra om vi koordinerar våra svar, så att vi med större enighet får ett bättre genomslag. Hör gärna av dig om du har tankar kring det. Jag tänker att jag återkommer inom kort med ett förslag för offshore-enkäten baserad på agendan.

Hör gärna av dig så fort som möjligt med dina funderingar kring ETIP Wind och de aktuella aktiviteterna!

Hälsningar, Tanja Tränkle, tanja.trankle@sp.se, 010-516 5719